Hoarnûle – Ransuil

hoarnule

De Hoarnûle (Asio Otus) is in 36 sm grutte ûle dy allinnich nachts aktyf is. Oerdeis sit er meast yn de beammen ferskûle. By winterdei siket er hjirta grien bliuwende beammen út, lykas as spjirren. De Hoarnûle is goed werkenber oan syn grutte earplûmen.

De Hoarnûle brûkt foar it brieden meast nêsten fan de krie. Yn april oant maaie begjint it wyfke op sa’n 5-6 aaien te brieden. De aaien komme út nei sa’n 26 dagen. Lykas by de measte ûlen begjint it wyfke fuort by it earst leine aai te brieden. It gefolch dêrfan is dat de jongen yn it nêst net likegrut binne. De jongsten binne lytser en hawwe in lytsere kâns om út te fleanen as de âldsten.

 

Reagearje

Dyn e-mailadres wurdt net publisearre. Ferplichte fjilden binne markearre mei *